You are currently viewing Guide – sådan gør du din pc hurtigere

Guide – sådan gør du din pc hurtigere

Din pc er uden tvivl det rette værktøj til både arbejde og fritid. Din pc kan gøre din hverdag meget lettere! Med tiden bliver din pc dog langsom og sløv. Til sidst vil din pc blive så sløv, at du enten er nødt til at anskaffe dig en ny eller forsøge at gøre den hurtigere selv. Vil du vide præcist, hvordan du går din pc hurtigere? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide.

Søg professionel pc-hjælp

Ønsker du en let og hurtig løsning, kan du søge professionel hjælp i dit nærområde. Bor du eksempelvis i Roskilde, kan du søge efter pc hjælp Roskilde og vælge den fagmænd, der indeholder alle dine ønskede kompetencer. Professionel pc-hjælp kan uden tvivl gøre din pc både hurtigere og mere effektiv! Kontakt en fagmand allerede i dag og få et godt tilbud.

Afinstaller ubrugte programmer

Ønsker du at klare jobbet selv, kan du vælge at afinstallere alle dine ubrugte pc-programmer. Selvom Windows er et rigtigt godt styresystem, opstår der ofte en masse bloatware. Det såkaldte bloatware er programmer, der ved køb af pc´en allerede er installeret, og derfor ikke bruges ofte. Bloatware kan både være dokument-programmer og diverse forskellige spil. Afinstallerer du disse, kan du ofte gøre din pc en smule hurtigere.

Udskift HDD med SSD

Hjælper det ikke at afinstallere dine ubrugte pc-programmer, kan du prøve at udskifte HDD med SSD – dette gælder dog kun, hvis du har en ældre pc, der indeholder HDD fremfor SSD. En HDD er en fysisk disk i pc´en, hvorimod en SDD er en digital disk. En digital disk er ofte hurtigere og mere effektiv. Er du usikker på, hvordan du udskifter HDD med SSD, kan du som tidligere nævnt kontakte en professionel og få hjælp til udskiftningen.

Overvej at skifte ydeevne

Du ved det måske ikke, men ejer du en Windows pc, kan du øge hastigheden ved at skifte batteristyringen fra den langsommere ”optimal” til den hurtigere ”høj ydeevne”. Inden du gør dette, skal du dog være klar over, at dette kan slide på pc-batteriet, og det anbefales derfor, at du prøver de tidligere nævnte forslag først. Giver disse muligheder dig ikke tilfredsstillende optimering af din pc, kan du overveje at skifte ydeevne på din pc.

Rens din pc

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du forsøge dig med et renseprogram på din pc. En pc med forskellige syresystemer indeholder et hav af forskellige filer og data. Mange af disse filer og data ligger gemt i din pc, og de står derfor blot og kører i baggrunden, når du bruger din pc. Over tid kan disse filer og data ophobe sig på din computer og gøre den sløv. Det er dog relativt let at rydde op i. På din pc finder nemlig du et stort udvalg af forskellige redskaber, du kan bruge til at rense din computer for overflødige filer og data. Du kan blandt andet downloade det smarte program CCleaner, der med få klik kan gøre din computer både hurtigere og mere funktionel.