You are currently viewing Går du med ønsket om at være elektriker?

Går du med ønsket om at være elektriker?

Går du med drømmen om at blive elektriker, så er vejen måske slet ikke så langt som du forestiller dig. Du skal igennem folkeskolen og har med en bestået eksamen i dansk og matematik muligheden for at søge ind på elektrikeruddannelsen på de tekniske skoler, som findes over hele landet. Uddannelsen består af et grundforløb, hvorefter du skal finde en læreplads der kort afbrydes med kortere skoleophold. Når du skal finde din lærlingeplads, så vil du måske gerne finde det helt rette i nærområdet, men også hos en kompetent elektriker der kan hjælpe dig godt på vej din drøm om uddannelse. Find din elektriker læreplads allerede i dag og få de helt rette betingelser for at blive en god elektriker. 

En elektriker kan gå mange veje 

Der er mange opgaver som en uddannet elektriker kan arbejde med. Det er uanset om der er tale om private eller offentlige arbejdspladser, så længe det har med elektronik at gøre. Der er flere muligheder for at læse videre og vælge moduler under uddannelsen der specialiserer dig indenfor et bestemt område. Som elektriker kender du måske mest til de opgave der kendes fra det private regi, hvor privatpersoner har brug for hjælp til elektriciteten. Hvad end der er tale om nyinstallationer eller hjælp og renovering af de nuværende installationer i de mange hjem. Der er derfor masser at arbejde at få på hånden som elektriker, og der er mere eller mindre altid brug for arbejdskraften. 

Fagligheden er i top 

Når du uddanner dig som elektriker, så er det fagligheden der bør stå i højsædet. Der skal være et stort fokus på arbejdet, så ikke der opstår fejl eller mangler, der kan have stor betydning for kunden og de produkter der arbejdes med. Derfor skal du også have en god læreplads til at hjælpe dig godt i hus med din eksamen og faglighed generelt. Jo mere du kan, jo bedre stillet er du efter din endte uddannelse. Det er vigtigt med et godt samarbejde mellem dig og din læreplads, så det vil måske være meget fornuftigt at kontakte din lokale elektriker for en læreplads, hvor lokationen er et godt udgangspunkt til dialog og samarbejde. Kontakt din ønskede læreplads allerede i dag og tag en snak om fremtiden, også selvom du endnu ikke er færdig med grundskolen.